Balkje huidige voorstelling

EBS A3 Poster Strijd Tegen De Klok

Volg ons ook

Facebook Twitter Youtube

Mogen wij ons voorstellen? Wij zijn Een Beetje Stuk

Een Beetje Stuk maakt theater met mensen die normaal gesproken wat minder in de spotlights staan. Dat kan komen doordat ze niet zo makkelijk aansluiting vinden bij groepen, het gevoel hebben dat ze niet genoeg 'in huis hebben' om zichzelf een plekje in de spotlights te geven of doordat hun situatie zo is dat het gewoonweg nog niet gelukt is.

Sommige mensen hebben last van een stoornis of beperking waardoor hen dit (nog niet) lukt. Anderen hebben misschien niet een officiële beperking, maar voelen zich desondanks toch beperkt. Bijvoorbeeld door hun verlegenheid, hun leeftijd, een taalprobleem, een bijzondere levenswijze of door geldgebrek. Al die dingen zorgen ervoor dat mensen het gevoel kunnen hebben tussen de wal en het schip terecht te zijn gekomen.

Bij Een Beetje Stuk zijn we juist op zoek naar die mensen, omdat we geloven dat iedereen een talent heeft wat ontwikkeld kan worden en dat iedereen recht heeft op een plekje in de spotlights.

Dat doen we, niet omdat we vinden dat die mensen zielig zijn en aandacht nodig hebben, maar omdat we vinden dat iedereen de mogelijkheid moet krijgen zijn of haar talenten te ontdekken en die te ontwikkelen.
Dat is dan ook hetgeen waar wij ons op richten: de talenten, de mogelijkheden. Het maakt ons niet uit waar je last van hebt, we zijn benieuwd naar dat waar je goed in bent en iedereen is ergens goed in.

Dat we bij een Beetje Stuk vooral werken met mensen met een beperking, wil niet zeggen dat we ons heel erg bezig houden met die beperking. We gaan vooral om met datgene waar onze acteurs goed in zijn. We houden rekening met beperkingen als de acteurs hier om vragen. We passen dingen aan, als de acteurs hier om vragen. Verder niks. Dat wil dan weer niet zeggen dat we het er niet over hebben, maar dat doen we alleen als het ook echt aan de orde is.

We doen dit niet omdat we het stom vinden om met beperkingen van mensen om te gaan. Juist niet. We willen er alleen niks bijzonders van maken. Dat doet de rest van de wereld namelijk ook niet altijd. We gaan dus niet extra voorzichtig om met onze acteurs, tenzij dit ons gevraagd wordt, door de acteurs zelf.

Ons team

Iris Maletzky en Marleen Knijnenburg zijn de regisseurs van Een Beetje Stuk. Zij kijken samen met de acteurs hoe het toneelstuk eruit gaat zien. 

Een Beetje Stuk zou geen voorstellingen kunnen maken zonder de hulp van de vaste decor- en techniekgroep, vrijwilligers en het bestuur.

Een beetje officieel, sinds september 2012

Stichting Een Beetje Stuk is een stichting die in september 2012 is opgericht.
Wil je meer weten over de stichting? Neem dan contact op met 

Joke van Egdom secretaris
Tel: 0172 470701
of mobiel:  06 36188758

Je kunt voor meer informatie ook de documenten downloaden.

 

© Een Beetje Stuk  - 2015